Single Blog Title

This is a single blog caption

La poesia valenciana a les teues mans

Descarrega-la gratis!
AndroidiOS

Ho va dir Vicente Aleixandre: la poesia és comunicació. En Poética 2.0 creiem en el poder de la poesia i ens hem compromès a dur l’emoció de descobrir-la i compartir-la a un nou públic (sí, a eixe que encara no sap que li agrada molt la poesia) i a un nou mitjà: les pantalles dels dispositius que ens acompanyen tots els dies.

Ja es troba disponible la nostra primera aplicació dissenyada per a iPad i dedicada a la poesia en valencià. D’Ausiàs a Vicent Andrés Estellés presenta a actors del cinema, el teatre i la televisió interpretant una selecció de poemes des de l’Edat Mitjana al segle XX en gravacions exclusives realitzades en llocs emblemàtics de la ciutat de València com la Sala de la Muralla del Col·legi Major Rector Peset o la Casa Museu Benlliure.

L’antologia inclou des d’autors del conegut com Segle d’Or com Ausiàs March, Jordi de Sant Jordi o Joan Timoneda, fins a poetes de la Renaixença com Teodor Llorente o Constantí Llombart i, d’entre els noms més recents, Carles Salvador, Vicent Andrés Estellés, Joan Fuster, Carmelina Sánchez-Cutillas, Maria Beneyto, Marc Granell, Joan Navarro o Teresa Pascual.
Entre els actors participants es troben Sergio Caballero, Verònica Andrés, Josep Manel Casany, Xavo Giménez, Cristina Soler, Marina Vinyals, Paco Alegre, Jordi Ballester, Teresa Lozano i Paula Mariscal.

IMG_5429

El experto en Ausiàs March Robert Archer junto al actor Jordi Ballester.

L’aplicació consta de tres apartats: “Els actors”, “Els poetes” i “En context”. En els dos primers s’accedix a llistats d’intèrprets i de poetes, amb fotos, fitxa biogràfica i un índex de poemes organitzats, respectivament, per autor o pels actors que els reciten. Al polsar en el títol del poema s’accedix al vídeo corresponent.

xx1Quan s’ha seleccionat un poema, és possible vore l’actor o actriu mentre recita i seguir el text línia a línia, ja que els versos es van il·luminant en sincronia amb el vídeo. També existix la possibilitat de vore el vídeo a pantalla completa.

La secció En context oferix informació addicional sobre els autors dels poemes a càrrec dels experts Robert Archer, Ferran Carbó i Rosa María Magda.

Ja estan disponibles també un monogràfic dedicat a Vicent Andrés Estellés i una antologia de poesia en castellà des de l’Edat Mitjana fins al segle XIX. Molt prompte afegirem especials sobre el Segle d’Or, Federico García Lorca, Gustavo Adolfo Bécquer, Rosalía de Castro, Santa Teresa o Maria Beneyto. Per a més informació, podeu seguir-nos a Facebook i Twitter.

Visitas: 8.666